Verduurzamen 102 woningen Delfzijl

Het project verduurzamen van 102 woningen aan het Skagerrak in Delfzijl is een vervolg op het project 54 woningen aan de Kleine Belt in Delfzijl.

Om te voorkomen dat de wijk dezelfde uitstraling krijgt heeft HJK-architecten het beeld van de gevels enigszins aangepast waardoor er een verfrissend beeld ontstaat. In overleg met stedenbouwkundige van de gemeente Eemsdelta, zijn de voorgevels uiteindelijk aangepast met variërend een hoge en een lage gootlijn. Zo ontstaan er 60 woningen met een hoge gootlijn en 42 woningen met een lage gootlijn met een speels karakter in de wijk.

We leveren nieuwe ramen en deuren en we voorzien alle kozijnen van HR++ glas. Het dak wordt volledig geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakpannen en onderhoudsarme aluminium windveren. Ook de installatie wordt grondig herzien. We plaatsen nieuwe PV-panelen, een nieuwe mechanische ventilatie en vervangen de groepenkast in de woning.

Architectonisch zien de woningen er na de verduurzaming super modern en fris uit met de mooie gele kleur en met nieuwe aluminium kaders rondom sommige kozijnen.

Bekijk alle projecten

Verduurzaming 102 woningen Delfzijl

Het project verduurzamen van 102 woningen aan het Skagerrak in Delfzijl is een vervolg op het project 54 woningen aan de Kleine Belt in Delfzijl.

OpdrachtgeverAcantus te VeendamArchitectHJK Architecten te GroningenEnergetisch adviseurBureau 1232 te GroningenPrefab elementenPara B.V. te Nieuw-Buinen