Het voormalig belastingkantoor aan het Raadhuisplein stamt uit 1964 en wordt omgetoverd tot een appartementencomplex. Er worden 82 appartementen gerealiseerd, die volledig afgewerkt worden verhuurd. Dat betekent wonen op een levendige locatie, tegenover Wildlands en het Atlas Theater. Daarnaast een grote ondergrondse parkeergarage, winkels en horeca in de directe omgeving. Het plein is vooral in de zomer een bruisende plek vol zonaanbidders, lunchende mensen en gezinnen met kinderen. Niet voor niets hebben in de loop der jaren steeds meer horecazaken er hun deuren aan het plein geopend. Water speelt een belangrijke rol op het parkachtige plein, dat in 2016 zowel de Drentse Architectuurprijs won van zowel de vakjury als het publiek.

Architect Paul de Ruiter heeft er een prachtig ontwerp voor gemaakt.

Bekijk alle projecten

Transformatie voormalig Belastingkantoor Emmen

Het voormalig belastingkantoor aan het Raadhuisplein stamt uit 1964 en wordt omgetoverd tot een appartementencomplex met 82 appartementen.

OpdrachtgeverSaxum & Firmum te ZwolleArchitectPaul de Ruiter Architects te AmsterdamConstructeurGoudstikker de Vries te AssenBouwmanagementRAP Bouwmanagement te AmersfoortStart bouw2022