Voor Groninger Huis bouwen we 30 nieuwbouw woningen te Appingedam. Woningbouwlocatie ‘De Tip’ is een schiereiland aan de westkant van het stadscentrum, op loopafstand van de binnenstad van Appingedam en winkelhart ‘Overdiep’. Het ligt tussen het Damsterdiep, het Nieuwe Diep en de Bouwmeestersstraat. Groninger Huis ontwikkelt deze locatie samen met de gemeente Appingedam en Heuvelman Projecten.

Er komen 30 generatiebestendige woningen voor de sociale huursector. Daarmee wordt gestimuleerd dat bewoners langer thuis kunnen blijven wonen met voorzieningen. De woningen zijn gelijkvloers en daarom geschikt voor alle doelgroepen. De woonhofjes worden gesitueerd in een groene structuur dat de sfeer van een parkachtige omgeving moet weergeven. De vormgeving van de huizen herinnert aan de aardgasfabriek die op de locatie stond. Het gebruik van rode/bruinrode baksteen is passend bij Appingedam.

Elke woning wordt voorzien van 16 zonnepanelen en een warmtepomp.

Bekijk alle projecten

Nieuwbouw 30 woningen Appingedam

Voor Groninger Huis bouwen we 30 nieuwbouw woningen te Appingedam. Woningbouwlocatie ‘De Tip’ is een schiereiland aan de westkant van […]

ArchitectAdema Architecten te Groningen