De sloop van 30 woningen aan de Harkenrothstraat in Appingedam is afgerond en we zijn gestart met de nieuwbouw van 30 toekomst- en aarbevingsbestendige appartementen. De oude woningen waren niet aardbevingsbestendig en worden vervangen door nieuwbouw. De Harkenrothstraat is het eerste project in Opwierde-I dat uitgevoerd wordt.

Start bouw appartementen Harkenrothstraat Appingedam
Met het plaatsen van de eerste paal hebben Laura Broekhuizen, directeur-bestuurder van Groninger Huis en Annalies Usmany-Dallinga, wethouder van de gemeente Eemsdelta, vandaag het startteken gegeven voor de nieuwbouw van dertig appartementen aan de Harkenrothstraat in Appingedam. De planning is dat het gebouw in december 2022 klaar is.

Samen met de huurders van de al gesloopte appartementen heeft Groninger Huis gekozen voor het ontwerp van Adema Architecten uit Groningen. Het complex wordt gebouwd door Paas B.V. uit Nieuw-Buinen.

Kwaliteitsverbetering voor Opwierde
In de wijk Opwierde in Appingedam worden ruim 1500 woningen vervangen door aardbevingsbestendige nieuwbouw. Begin 2020 begon het slopen en bouwen van woningen in Opwierde-Zuid. Het project aan de Harkenrothstraat is het eerste project in Opwierde-I dat in uitvoering is gegaan. Opwierde-I is het noordelijke deel van de wijk. Hier worden ruim 800 woningen vervangen door aardbevingsbestendige, aardgasvrije nieuwbouwwoningen. De omgeving wordt ook opnieuw ingericht. De parkachtige omgeving rond de Molukse kerk loopt straks verder door tot aan de nieuwbouw.

Bekijk alle projecten

Nieuwbouw 30 appartementen Appingedam

De sloop van 30 woningen aan de Harkenrothstraat in Appingedam is afgerond en we zijn gestart met de nieuwbouw van 30 toekomst- en aarbevingsbestendige appartementen. 

OpdrachtgeverWoonstichting Groninger Huis ZuidbroekArchitectAdema Architecten te GroningenConstructeurGoudstikker de Vries te AssenStart bouwnovember 2021