Onze missie

Bij Paas BV hechten we groot belang aan het opbouwen en verstevigen van duurzame relaties met onze partners. De afspraken die we maken met onze opdrachtgevers en leveranciers hangen bijna nooit af van één enkel project. Ze zijn zoveel mogelijk resultaatgericht en gebouwd op langdurig wederzijds vertrouwen en dagelijks plezier in het gezamenlijk toewerken naar échte, blijvende kwaliteit. Afspraken dus om heel lang mee te gaan, nooit afhankelijk van een snel en makkelijk succes-van-de-dag. Niet voor niets zijn we van oorsprong een hecht familiebedrijf, waar we zuinig zijn op onze kernwaarden continuïteit, vakmanschap, veiligheid en saamhorigheid. We merken dat onze opdrachtgevers zo’n band vol zekerheden waarderen.

Algemeen

Bij alles wat we ontwikkelen of uitvoeren is iemand uit ons managementteam steeds als projectleider of regievoerder persoonlijk verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding, de budgetbewaking en de begeleiding van de dagelijkse gang van zaken op de bouwplaats. Of het nu gaat om een betrekkelijk gangbare renovatieopdracht of een innovatief en complex infrastructureel project. Zij zijn steevast het eerste aanspreekpunt voor onze opdrachtgevers en ons toegewijde team vaklieden en leerlingen. We hechten aan laagdrempelige, korte, duidelijke lijnen; omdat verwarring, misverstanden, onzekerheid of tijdverlies in de bouw alleen maar kunnen leiden tot verlies aan kwaliteit en werkplezier.

We hebben bewust gekozen voor een laagdrempelige, open en betrouwbare stijl van zakendoen, omdat dat past bij de normen en waarden in onze missie, gestoeld op kwaliteit, veiligheid (zowel praktisch als financieel), continuïteit en duurzaamheid in relaties. In de lange jaren van ons bestaan is dat steeds een aangename en efficiënte manier van werken gebleken.

Duurzaamheid

Duurzaam of circulair bouwen en renoveren, het betekent nog meer nauwkeurigheid op de tekentafel en op de bouwplaats. Op de lange duur levert het alleen maar veel goeds op, financieel en voor onze planeet. Betaalbaar wonen, woongenot, gezondheid en leefbaarheid. Wie nu investeert in duurzaamheid, kiest bewust voor een zonnige toekomst. Gemeenten, woningcorporaties en zorginstellingen waar we mee samenwerken, willen niet anders meer.

Zuinig omgaan met energie drukt de woonlasten en remt de klimaatverandering af.
Er is meer: de energiebronnen die we tot nu toe gebruikten voor verwarming, koeling en elektriciteit zijn niet onuitputtelijk. De grondstoffen waar we bouwmaterialen mee produceren evenmin. Als het maar even kan, benutten we samen met de architect en onze lokale bouwteampartners alle mogelijkheden om ‘circulair’ te bouwen, met hernieuwbare bouwmaterialen.

Gebruikte dakpannen of metselstenen krijgen een tweede leven door ze netjes te recyclen; zo verspillen we geen schaarse, kostbare grondstoffen. We kijken naar de noodzakelijke balans tussen isoleren en ventileren. Hout kopen we zoveel mogelijk in bij gecertificeerde duurzame boseigenaren. Zij doen er alles aan om hun bos niet ‘uit te putten’, zodat ook toekomstige generaties nog duurzaam hout kunnen blijven kappen. Duurzaam is niet alleen verstandig, het kan ook mooi zijn; gevels, daken en kozijnen krijgen dankzij innovatieve, ‘groene’ bouwtechnieken een gevarieerde, aantrekkelijke uitstraling.

Bekijk onze projecten op het gebied van duurzaamheid en verduurzaming.


Werkzaamheden die vallen onder duurzame investeringen zijn o.a.:

Dakisolatie

Spouwmuurisolatie

Isolerende beglazing

Vloerisolatie

Vervangen CV ketel

Aanbrengen mechanische ventilatie

Erkend leerbedrijf

Bij bouwbedrijf Paas maken we bewust ruimschoots tijd en middelen vrij voor scholing en opleiding. Om de deskundigheid van onze eigen vakmensen up-to-date te houden; zeker ook om jonge mensen wegwijs te maken in ons mooie vak. Daar is geduld voor nodig en wat extra mankracht; toch levert het alleen maar voordelen op: onze ervaren collega’s blijven scherp, plus we zijn altijd verzekerd van jeugdige instroom van gekwalificeerde bouwvakkers. Ex-leerlingen waar we blind op kunnen vertrouwen, omdat we dankzij onze eigen opleiding weten wat ze kunnen.

Als leerling ga je bij ons meteen aan de slag op de bouwplaats, natuurlijk onder deskundige begeleiding van een leermeester. Daarnaast ga je in het begin nog elke week 1 dag naar school, voor de theorie. We verwelkomen scholieren met een VMBO-diploma en leerlingen die ons vinden via de SSPB, de samenwerkende praktijkopleidingen in de bouwsector.

Bouwbedrijf Paas BV is als Erkend Leerbedrijf gecertificeerd voor de volgende opleidingen en vervolgopleidingen:

  • Vakkracht Bouwtechniek
  • Hulpvakkracht
  • Assistent Uitvoerder B&U
  • Bouwplaatsassistent Timmeren
  • Primaire Timmerkracht
  • Voortgezette Timmerkracht

ISO 9001


NEN


VCA**


FSC®

Certificatie

Kwaliteit en veiligheid voorop. Certificeringen zien we bij aannemingsbedrijf Paas BV niet als een administratieve kwestie. Bij alles wat we doen, denken we in de eerste plaats aan kwaliteit en veiligheid. Het zit verankerd in onze bedrijfscultuur; iedere dag blijven we scherp om iedereen te doordringen van verantwoordelijk gedrag en veiligheidsbewustzijn op de werkplek. Zo houden we iedereen gezond en alert – het eindresultaat dat we opleveren kan er alleen maar beter van worden.

Als bedrijf voldoen we aan de strenge normen van het NEN-keurmerk en ISO 9001. De gereedschappen en beschermingsmiddelen die we gebruiken zijn VCA**-gecertificeerd.

Bij de keuze van bouwmaterialen doen we alle mogelijke inspanningen om verantwoord en eerlijk in te kopen. Denk aan duurzaam hout met de juiste milieu keurmerken, dat alleen gebruikt mag worden door gecertificeerde boseigenaren, die ook oog hebben voor volgende generaties. We merken dat onze opdrachtgevers zoveel zorgvuldigheid erg waarderen.

Verbeteren energielabel bedrijfsgebouwen

Onze bedrijfsgebouwen in Nieuw Buinen worden voorzien van 555 zonnepanelen. 🌞 Totaal vermogen: 227.550Wp

Drone opnames Transformatie Belastingkantoor Emmen

Deze drone-opnames zijn gemaakt in Maart 2022.

Zorggebouwen versterkt in Bedum

Twee zorggebouwen van zorgaanbieder ’s Heeren Loo op de locatie Ter Laan in Bedum zijn versterkt. De versterking van deze…